رابطه نامشروع

 

اگر روابط بین مرد و زنی که به سن بلوغ رسیده‌اند از طریق شرعی آن یعنی جاری شدن صیغه نباشد، رابطه ی نامشروع است که این رابطه شامل کافی شاپ، چای خوردن و قدم زدن در پارک هم  میباشد که البته عموما جوان‌ها از آنان بی اطلاع هستند.

ادامه مطلب/کلیک نمایید....

غیر قابل گذشت بودن رابطه نامشروع

رابطه نامشروع از جمله جرایمی است که قانون مجازات آن را جرم دانسته و برایش مجازات تعیین کرده است، رابطه نامشروع یکی از جرایم منافی عفت میباشد که نیازی به شاکی خصوصی ندارد.

یعنی جرم رابطه نامشروع به دلیل اینکه موجب برهم زدن نظم جامعه میشود، جزء جرایم غیرقابل گذشت میباشد و در صورتیکه شاکی خصوصی نداشته باشد و یا رضایت بدهد، مجازات فرد از بین نمیرود.

مثلا اگر مردی مرتکب رابطه نامشروع شود و همسرش گذشت کند، مجازات مرد ساقط نخواهد شد ولی ممکن است مجازات کمتری در نظر گرفته شود.

ارتباط حجاب با رابطه نامشروع

انجام کاری که خلاف عفت عمومی و ناسازگار با عفت عمومی باشد نیز جرم است مثلاً پوشش غیراسلامی در کشورهای اروپایی جرم نیست زیرا خلاف رویه جامعه رفتار نشده است اما همین عمل در کشور ما جرم است و با آن برخورد می‌شود زیرا جامعه آن را قبول نمیکند و خلاف عفت عمومی است.

به همین دلیل رابطه نامشروع به معنای رابطه جنسی نمیباشد بلکه اگر کاری خلاف عفت عمومی باشد و جامعه آنرا قبول نکند نیز رابطه نامشروع است. مثلا پسر و دختری که میان آنها صیغه محرمیت خوانده نشده باشد و در یک خانه باشند، مرتکب رابطه نامشروع شده اند.

رابطه نامشروع و حق طلاق

یکی از مواردی که زن میتواند از شوهر خود طلاق بگیرد، اثبات عسر و حرج و یا ازدواج شوهر بدون اجازه زن و یا رابطه نامشروع است.

در بسیاری از موارد مردانی که ازدواج کرده اند، مرتکب رابطه نامشروع میشوند. مثلا آقایی که ازدواج کرده است با یکی از همکاران خود که خانم میباشد، بعد از ترک محل کار خود به کافی شاپ میروند و یا به منزل او میرود و ساعاتی را با او میگذراند.

درصورتیکه زن بتواند این موارد را ثابت کند، حق طلاق خواهد داشت.

رابطه ی نامشروع

رابطه نامشروع و ارث

در بسیاری از موارد اتفاق میفتد که خانمی بعد از اینکه ازدواج کرد، با یکی از همکاران مرد خود رابطه نامشروع برقرار میکند و یا مرتکب عمل زنای محصنه میشود.

در صورتیکه شوهر این خانم بتواند رابطه نامشروع و یا زنا را اثبات کند، ارتباطی با سهم الارث خانم نخواهد داشت.

مثلا مردی از همسر خود به جرم رابطه نامشروع شکایت میکند. بعد از رسیدگی در دادگاه، اثبات میشود که خانم رابطه نامشروع داشته است.

در این میان شوهر فوت میکند و یک خانه و یک ویلا از خود بجا میگذارد. زمانیکه وراث قصد تقسیم ارث را داشته باشند، با وجود اینکه همسر ایشان رابطه نامشروع داشته است ولی از شوهر خود ارث خواهد برد

رابطه نامشروع و مهریه

زمانیکه مرد و زن عقد میکنند، مهریه در سند ازدواج مشخص میشود. در طول دوران زندگی و یا زمانیکه مرد قصد دارد زن خود را طلاق بدهد، زن میتواند مهریه خود را به صورت کامل دریافت کند.

گاهی اوقات زنان در زندگی مشترک با مردان زیادی در ارتباط هستند و یا رابطه نزدیکی و نامشروع دارند.

مرد تصمیم میگرد که به دلیل اینکه همسرش رابطه ی نامشروع دارد، او را طلاق بدهد.

حتی اگر زنان نیز رابطه ی نامشروع انجام داده باشند و یا حتی رابطه جنسی آنان با مردان دیگر ثابت شود، بازهم مهریه به آنان تعلق میگیرد. یعنی اگر مردی به خاطر رابطه ی نامشروع زنش بخواهد او را طلاق بدهد، باید مهریه او را بدهد.

تفاوت رابطه نامشروع و زنا

انجام هرگونه عملی که با عفت عمومی جامعه در تعارض باشد، رابطه ی نامشروع میباشد. مثلا در صورتیکه پسر و دختری با هم دوست باشند و میان آنها با ارسال پیامک، حرف های مبتذل و مستهجن رد و بدل شود، رابطه نامشروع تلقی میگردد.

یعنی رابطه ی نامشروع به معنای رابطه جنسی نیست و معاشرت میان دو نفر نیز ممکن است رابطه ی نامشروع باشد.

ولی زنا، به معنای داشتن رابطه جنسی و عمل دخول میان زن و مرد میباشد و کاملا با رابطه نامشروع تفاوت دارد.

مجازات زنای محصنه صد ضربه شلاق حدی میباشد ولی مجازات رابطه ی نامشروع تا نود و نه ضربه شلاق تعزیری میباشد.

رابطه نامشروع و نفقه

بعضی از افراد گمان میکنند که اگر زنی با مرد غریبه رابطه ی نامشروع داشته باشد، دیگر نمیتواند از شوهر خود نفقه گذشته خود را مطالبه کند.

ولی رابطه ی نامشروع و نفقه هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارد. یعنی حتی اگر شوهر بتواند رابطه نامشروع همسرش را اثبات کند، اگر زن بخواهد، میتواند نفقه گذشته خود را از شوهر مطالبه کند.

رابطه ی نامشروع

رابطه نامشروع و طلاق از طرف مرد

در صورتیکه مردی بتواند رابطه ی نامشروع همسر خود را اثبات کند و سپس بخواهد همسر خود را طلاق بدهد، زن از حقوقی مانند اجرت المثل و شرط تنصیف دارایی محروم میماند.

در حالت کلی اگر مرد بخواهد زن خود را بدون دلیل طلاق بدهد، باید تا نصف اموال خود و اجرت المثل را به زن پرداخت کند.

ولی اگر طلاق از طرف مرد به دلیل ناشزه بودن و تخلف زن در زندگی زناشویی باشد، دیگر این دو حق به زن تعلق نمیگیرد.

اگر زن رابطه ی نامشروع انجام دهد

در موارد بسیاری اتفاق میفتد که زنان شوهردار به دلیل اینکه نمیتوانند از شوهر خود طلاق بگیرند منزل مشترک را ترک میکنند و در منزل دیگری سکونت میکنند و سپس مرتکب رابطه ی نامشروع با مردان دیگری میشوند.

در این موارد مردان میتوانند با اثبات اینکه همسرشان منزل مسکونی را ترک کرده و مرتکب رابطه ی نامشروع شده است، اجازه ازدواج مجدد را از دادگاه بگیرند.

اجازه ازدواجی که در این مورد دادگاه به مردان میدهد، موجب این نخواهد شد که زنان بتوانند به دلیل ازدواج مجدد شوهرشان، طلاق بگیرند.

 

منبع:www.Milad-Bagheri.ir